Svečiuose policijos mokyklos kursantai

By Darbuotoja Milda on January 29, 2019 in 3 Šeimynos naujienos/fotografijos 4 Šeimynos naujienos/fotografijos 5 Šeimynos naujienos/fotografijos 6 Šeimynos naujienos/fotografijos Kulvos bendruomeniniai namai Naujienos with No Comments

Į Jonavos vaiko ir šeimos gerovės centrą, kaip ir į visus namus, neretai atvyksta svečių. Džiaugiamės, kad turime tų, kurie pas mus užsuka dažnokai ir tiems, kurie atranda mus ir aplanko pirmąjį kartą. Vienas pirmųjų kartų, tai 2019-01-29 vakare vykęs Lietuvos policijos mokyklos kursantų apsilankymas kartu su seserimi Fausta Palaimaite, bei Jonavos pareigūnėmis Saule Dirsiene bei Larisa Paklina (jų apsilankymai tampa gražia tradicija). Laukdami svečių apsilankymo Kulvos bendruomeninių vaikų globos namų vaikai prikepė nuostabaus skonio pyragų, kiti vaikai ruošėsi priimti svečius arbata, o treti mintimis ir klausimais (tokiais kaip ,,ar čia bus vienuolė kaip iš siaubo filmo?“, ,,Kas yra kursantas?“, ,,ką ten veiksime?“ ir kt) ruošėsi sutikti svečius.

Susitikus šie klausimai buvo atsakyti. Sesė Fausta visus įtraukė į žaidimus (pabuvome pilimis, karaliais), ėmėme interviu iš kursantų, klausėmės apie jų kelią į policijos akademiją, tyrinėjome jų amuniciją, patyrėme, kad net ir gudriausias bei lanksčiausias negali išsilaisvinti iš antrankių ar bandant keliese užpulti pareigūną jis moka apsiginti pats, apginti kolegą. Sužinojome, kad policijos pareigūnai, net ir galėdami šauti į blogai besielgiantįjį, visada pirmiau ieško galimybių išspręsti problemą nepanaudojant ginklo.

Vakaras buvo pilnas įspūdžių, bet atmosferoje buvo juntama, kad vaikai ir jaunuoliai policijos kursantus, Saulę bei Larisą pažino ne tik kaip pareigūnus, tačiau ir kaip žmones, kurie gali žaisti, juokauti, klysti, ieškoti tiesos ir yra pasirengę ginti, saugoti, padėti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To top